222e Marathon Louis Hufkens

Louis Hufkens loopt zijn 222e marathon

9 okt 2016

9 oktober 2016.

"5e Monument en Biermarathon Trails Vorselaar" en mijn 222e Marathon tvv Artsen Zonder Grenzen

 

Wat is het lang geleden dat er nog eens 4 Sporters voor AZG aan de start stonden van een marathon !

 

Hoewel de nieuwe formule niet vlekkeloos verlopen is, werden wij bijgestaan door de warme najaarszon 🌞, het mooie parcours en de gezellige sfeer.

Traillopen is niet altijd rechttoe rechtaan en is steeds opletten, steeds alert zijn want natuurlijke hindernissen kunnen verrassend zijn zoals door meerdere deelnemers werd ervaren. De ondergrond werd getest op zijn hardheid en het Kempische gras werd zelfs meerdere keren gekust 😘 hoorde ik .

 

Traillopers zijn mensen met respect voor de natuur en hielden het parcours netjes waarvoor dank.

 

Tijdens deze trail werd er zelfs een hopplant ontdekt door Juan, Natasja en Luc (Tacq) op de oevers van de "Kleine Nete". Een onmisbaar natuurproduct om bier te brouwen, als dat geen toeval is ! En in het "Engels Kamp" hebben wij zowaar herten gespot !

 

Onze Kempische sportdranken "Trappist Westmalle" & "2290" werden gesmaakt, misschien lag daar de oorzaak van het minder goed inschatten van de boomvoeten (wortels) en richtingaanwijzers van het parcours?

 

Ik hoop dat iedereen ervan heeft genoten !

Zelf werd ik gedragen door zovele babbels, de natuur, belevingen en warmte. Een warmte die iedereen uitstraalde tijdens het delen van hun hobby, neem daarbij de wederzijdse waardering gekoppeld aan het lopen voor een goed doel door de vrijwilligers van Sporters voor Artsen

 

Zonder Grenzen en dan ben ik alvast een gelukkig iemand.

 

Louis Hufkens

 

 

TEN VOORDELE VAN ARTSEN ZONDER GRENZEN